Za šta se koriste termalni uređaji?

Termalni uređaji se koriste za osmatranje pri slabijim svetlostnim uslovima, noću, po magli, kiši, pri prekrivenom terenu. Uređaji daju veliku pomoć lovcima, lovočuvarima, službama obezbeđenja i spašavanja kao i ljubiteljima obilaska prirode.

Da krenemo od početka,sigurno nije potrebno pominjati prednosti termo vizijskog viđenja, treba samo podsetiti da se pomoću termo vizije vidi kako po danu, tako i po noći, kad je 100% mrak, u dimu i u magli. Pored svega toga termovizija omogućava dubinsko osmatranje. Predstavlja dakle neprocenjivog pomoćnika u lovu, osmatranju, obezbeđenju, posebno noću, kad nasigurno prepoznate ne samo da li se radi o životinji ili čoveku, već možete detaljno osmotriti.

Ne može se tako desiti da lovac greškom ustrijeli suviše mladu životinju ili ženku koja nosi plod. Vrsta životinje se može raspoznati čak na većoj udaljenosti, zavisno od korišćenog objektiva, uvećanja i karakteristike izabranog uređaja.

Pulsar termalni monokulari Pulsar termalni nišani Pulsar termalni nastavci

 

Šta su digitalni noćni uređaji?

Ovi aparati opremljeni najkvalitetnijim digitalnim pojačivačima slike. Omogućavaju korišćenje u dnevnim kao i u noćnim uslovima bez oštećenja uređaja. Digitalna tehnologija je u veoma brzom razvoju zbog velikog broja zainteresovanih potrošača i veoma pristupačne cene kao i lakog održavanja i korišćenja.

Pored pomenutih ga izdvaja I performansa dugo veka trajanja pošto je prosečni vek trajanja i preko 25000 radnih sati. Potpuno su vodoodporni, ne propuštaju ni prašinu i otporni su na udarce. Vlastita, unikatno razvijena optika osigurava oštru sliku u celom vidljivom spektru, a ova slika se nikako ne izobličava.