Pulsar termalni nastavci

CORE FXQ


Core FXQ35 / 55 BW kao uređaj za posmatranje

Pulsar 5×30 monokular (# 71011) koji je uključen u paket može se priključiti na termalni modul Core FXQ35 / 55 i koristiti kao termalni opseg 5x snage. Pored toga, Pulsar 5×30 je potpuno funkcionalan uređaj za dnevno posmatranje.


Core sa drugim dnevnim optičkim uređajima

Core omogućava da se većina dnevnih opsega sa prečnicima sočiva od 40 mm do 56 mm pretvori u termalni uređaj. Brzo otpuštanje bajuneta omogućava da se ukloni iz opsega u sekundama. Da bi se jezgro postavilo na prednji optički zvono dnevnog svetla, koriste se posebno dizajnirani prstenasti adapteri (kupljeni odvojeno) sa setom redukcionih prstenova (prstenovi se mogu koristiti po potrebi u zavisnosti od prečnika optičkog zvona). Adapter je trajno pričvršćen za optičko zvono u dnevnom svjetlu. Ovo omogućava da se jezgra brzo instalira ispred sočiva za noćnu upotrebu. Kada se jezgro ne koristi, adapter ima zaštitni poklopac koji pokriva objektiv obima u toku dana.


Potpuno vodootporan

IPX7 vodonepropusna zaštita osigurava savršeno prednji priključak jezgre u vlažnom vremenu, čak i za vreme jake kiše, snega i potapanja u 1m vode do 30 min. (IEC 60529).


Spoljno napajanje

Zajedno sa Core FXQ dobijate univerzalni adapter za napajanje. Vreme rada može se značajno produžiti korišćenjem spoljašnjih akumlatora velikog kapaciteta, koje se mogu priključiti preko micro-USB porta otpornog na vremenske uslove i DC2.1 x 5.5mm.


Modovi rada

Core ima tri načina rada: City (poboljšani kontrast), Forest (nizak kontrast) i Identification (poboljšano prikazivanje detalja toplotnog potpisa). Svaki režim optimizuje snimanje na osnovu uslova gledanja.


Kalibracija

Core nudi tri režima kalibracije: Silent Manual („M“), Automatic („A“) i Semi-Automatic („H“). Režim „A“ podrazumeva kalibraciju bez učešća korisnika (pokretanje procesa, aktiviranje zatvarača se vrši automatski). U režimu „H“ korisnik određuje da li je potrebna kalibracija na osnovu kvaliteta slike. Ako je potrebna kalibracija, operater koristi dugme „Cal“. U režimu „M“, ručna kalibracija se vrši pritiskom na dugme „Cal“ kada je poklopac objektiva zatvoren. “M” mod se preporučuje za lov zbog tihog rada.


Bežični daljinski upravljač

Ergonomski, bežični daljinski upravljač stavlja osnovne kontrole Core na dohvat ruke za udobnu i praktičnu operaciju.


Širok spektar radnih temperatura

Sa AMOLED ekranom otpornim na mraz, Core Thermal Imaging Scope je dizajniran da pruži besprekorne performanse u ekstremnom temperaturnom opsegu od -25° do +50°C.

Foto galerija

Dostupni modeli