Novi termovizijski prednji dodatak Pulsar KRYPTON FXG50

Pulsar Krypton FXG50 termovizijski dodatak

KRYPTON FXG50 najsavremeniji termovizijski nastavak (prednji dodatak) kompanije PULSAR za lov, šumarstvo i kontrolu štetočina. (Za jedinicu) Detektor  za sakupljanje slika koristi se nova generacija termovizijskog senzora od 12μm sa rezolucijom 640k480 piksela. Uređaj poseduje ugrađeni video snimač, dugovečana baterija, brzo izmenjiva baterija IPS7 i Wi-Fi modul za povezivanje pametnog telefona ili tableta pomoću besplatne aplikacije Stream Vision.

KRYPTON FXG50 – termovizijski nastavak (prednji dodatak)

Tržište dodatka za termičku sliku je u porastu. Pulsar je uvek na čelu svih najnovijih tehnologija i nudi samo najkvalitetnije proizvode. Pulsar je 2020. godine objavio potpuno novi (dodatak) nastavak za termoviziju – KRYPTON FXG50.

Uređaj je napravljen pomoću novog senzora od vanadijum oksida od 12 mm rezolucije 640k480 piksela. Još jedno značajno postignuće je HD AMOLED ekran. Inženjeri Pulsara morali su iz početka razviti novu elektroniku za obradu video snimaka kako bi senzor i ekran spojili u jedan savršeno funkcionalan sistem. Uspeli su da stvore proizvod visoke klase sa odličnom slikom.

Kombinacija senzora od 12 mm i HD AMOLED ekrana čini sliku proizvedenu u KRYPTON-u detaljnijom. To omogućava proširenje opsega uvećanja dnevne optike sa kojom se KRYPTON može udobno koristiti sa 1,5x na 6x uvećanjem. Ovaj domet zahvata većinu uvećanja koja se koriste u lovne svrhe.

Adapteri

Adapter za KRYPTON je potpuno redizajniran. Novi PSP adapter, za razliku od prethodnih FN adaptera, čvrsto se povezuje sa KRYPTONom i može se uzeti samo iz dometa sa jedinicom zajedno. PSP označava precizno pozicioniranje ekrana, što u praksi znači da adapter ima mehanizam koji omogućava postavljanje ekrana u tačno središte vidnog polja uređaja (daljinogleda).

Na raspolaganju su tri adaptera PSP42, PSP50 i PSP56. Broj u nazivu odgovara svetlosnom prečniku dnevnog nišana(strelca). Svaki adapter dolazi sa setom prstena za umetanje. Izbor prstena zavisi od spoljnog prečnika kućišta objektiva daljnogleda. Da bi se KRYPTON koristio kao uređaj za posmatranje, potreban je monokular Pulsar 5x30B. Monokular je redizajniran da stane u kućište jedinice.

Funkcije

KRYPTON FXG50 je visoko tehnološki nastavak (dodatak) za termoviziju i poseduje niz jedinstvenih karakteristika. Sjajno je imati funkciju snimanja video zapisa, jer ono što ste videli možete deliti sa bilo kim. 16 GB memorije je dovoljno za snimanje sati video zapisa i gomila fotografija. Svi oni se mogu direktno preuzeti na pametni telefon putem Wi-Fi veze. KRYPTON takođe može uživo da podeli (strimuje) sliku na pametni telefon ili tablet na Androidu ili iOS-u uz pomoć besplatne aplikacije Stream Vision. Ako je dostupno ažuriranje firmvera – lako ga možete instalirati putem iste aplikacije.

Podešavanja

Slika je duboko prilagodljiva i svaki lovac može da prilagodi postavke u skladu sa ličnim željama. Pored ručnog podešavanja kontrasta i osvetljenosti, KRYPTON FXG ima 4 režima posmatranja (Kamenje, Šuma, Identifikacija i Korisnički definisan režim). Režimi služe za poboljšanje slike na osnovu različitih uslova posmatranja. Postoje i 2 palete boja (White Hot, Black Hot). Lovac može odabrati bilo kog od njih za određenu situaciju posmatranja. Black Hot, White Hot su najbolji za otkrivanje lovne divljači.

Napajanje

Sistem za brzu zamenu baterija na KRYPTON FXG je Pulsar IPS7 baterija isti kao Helion ili Accolade i ima sve prednosti. Uređaj može raditi do 8-10 sati na jednom punjenju, a ako to nije dovoljno, KRYPTON takođe može napajati bilo koja spoljna banka napajanja putem Micro USB utičnice.

Otpornost i zaštita

KRYPTON FXG50 je otporan na udarce i može se primeniti na puške visokog kalibra sa energijom do 6000 džula. Ocena IPX7 osigurava da je uređaj vodootporan (se jedinica ne plaši jake kiše) i da čak može biti potopljena na kratko na dubinu od 1 metra. Kompaktni kompletno opremljeni termovizijski dodatak inteligentna (dobra je) nadogradnja za lovačke izazove ( dalji daljinski opseg) i može pomoći lovcu da radi bolje čak i u najmračnijem času.

Krypton termovizijski prednji nastavak
Pulsar Krypton termovizijski prednji nastavak

Pulsar Krypton FXG50