Pulsar Core FXQ ulazna kategorija termalnih nastavaka

Pulsar Core FXQ spada u ulaznu kategoriju termalnih nastavaka. Višefunkcijska kamera, sa kompaktnim dimenzijama, kućište izrađeno od lakog metala i obložena je termo plastikom spolja. Podaci objektiva 1.2- F-broj je prihvatljiva vrednost i optimalna u ovoj cenovnoj kategoriji, sensor i rezolucija termalne slike je idealna.

Core FXQ je proizvod koji ima idelalan odnos cene i kvaliteta pošto je proizvođač našao zdrav kompromisum između cenovno pristupačnih rezervnih delova i kvaliteta proizvoda.

FXQ termalna kamera može se koristiti i kao monokular za osmatranje, a pri promeni okulara pomoću bajonet brave montira se adapter i tako postaje termalni nastavak.

Adapteri nisu sastavni delovi, poručuju se dodatno, zavisnosti od optičkog nišana koji koristite.
Dostupni adapter su ledeći 51.6 mm, 53.4 mm, 55 mm, 56 mm, 57 mm, 58 mm, 59 mm I tako dalje. Svi popularni modeli imaju adekvatan adapter optike sa objektivima 42, 50 I 56.

Preporučeno uvećanje proizvođača na modelu Pulsar Core FXQ38 je 3x-, dok kod FXQ50- već 5x- (više nego potrebno) mogu se koristiti i pri većim uvećanjem sa malo slabljenja slike. Senzor kod FXQ-modela je 384×288 pixel i daje 50 slika po sekundi.

Zimi radi do -25 C°-i ispod te temperature bolje da odemo kući. Naravno ukoliko ne želimo da se smrznemo.

A Pulsar Core FXQ  podnosi trzaj kalibara do 6000 Joule-a, mislim da ova brojka zadovoljava 99% domaćih lovaca.

A Pulsar Core FXQ38 model ima za nijansu nižu cenu od FXQ50-modela. U globalu mislim da pričamo u uređajima koji imaju najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu, i napraviće veliku potražnju.

Testirani modeli