Pulsar Helion najnovija serija termalnih ručnih monokulara

Pulsar Helion je najnovija serija termalnih ručnih monokulara. Ova serija je nadmašila prethodnu uspešnu generaciju Quantum sa mnogo funkcionalnih novina.

Novine Helion modela su:

  • IPX7 standard zaštite
  • Nov ergonomičan dizajn
  • Integrisani video rekorder sa 8gb memorije
  • Integrisani WiFi prenos na iOS i Android uređaje sa StreamVision aplikacijom
  • PIP (Picture in Picture) slika u slici funkcija
  • Integrisani sensor za poboljšanje slike
  • AMOLED displej
  • B Pack – litium jonski spoljni akumlator

Funkcije i dizajn Pulsar Helion uređaja

Pri rukovanju odmah se oseti novo dizajnirano kućište koje jako dobro leži u ruci, oko uređaja je izgrađen kaiš sigurnosni za lakše rukovanje u meniju.

Helion serija ima IPX7 standard vodootpornosti stoga ne smeta kiša a ni ako slučajno ispadne iz ruke u vodu, besprekorno funkcioniše. Novi integrisani video rekorder ima opciju za aktiviranje na samom početku uređaja s kojim u trenu sekunde možete pokrenuti snimanje video zapisa ili slikanje.

Dodatna wifi funkcija je isto sjajna novina uređaja, koja omogućava konekciju sa iOS i Android uređajima sa novom Pulsarovom StreamVision aplikacijom bezćična konekcija. Ova funkcija omogućava da podelite sliku uređaja sa prijateljem na njegovom uređaju sa mogućnošću direktnog snimanja i upravljanja termalnim uređajem putem telefona ili tablet računara.

PIP – Slika u slici funkciju smo već upoznali kod Apex serije, koja omogućuje uveličanje sredine slike u malom prozoru na gornjem delu displeja.Ova funkcija omogućava brzo uveličavanje detalja pored I dalje mogućnosti širokougaonog, prostranog pogleda na teren.

Displaj je unapređen sa OLED na mnogo bolji AMOLED.

Helion serija sada ima ugrađen hladnjak sa strane uređaja koji po potrebi vrši hlađenje senzora. Ova novost eliminiše mutnost na monitoru, što se pri ugrevanju redovno pojavljivao kod prethodne serije.

Novi Helion ima ugrađeni B pack litijumski akumlator sa visokim kapacitetom baterije, i do 16 sati aktivnog rada. Ova baterija je ugrađena u novu Trail i Forward seriju, i pomoću ovog sistema izbegla se greška u kontaktu napajanja koja se javljala kod prethodhin modela.

U ponudi su dva modela Helion XQF koja ima 384 rezoluciju senzora i Helion XP seriju koja ima 640 rezoluciju, sa unapređenim kvalitetom slike, osetljivošću temperature i oštrini slike.

Pulsar Helion XP 50

 

U svemu sudeći, novi Helion je zadržao sve sjajne performance prethodne generacije Quantum, sa mnogo novih funkcionalnih sadržaja, ergonomičnom čvrstom izradom modela, i redukovanom prodajnom cenom u odnosu na prethodni model.


Specifikacije uređaja:

Pulsar Helion XQ38F

Uvećanje: 3.1x (12.4 digitalno)
Rezolucija senzora: 384 x 288
Daljina detekcije: 1350m
Frekvencija prikazivanja, osvežavanje: 50Hz

Pulsar Helion XP50

Optičko uvećanje: 2.5x (20x digitalno)
Rezolucija senzor:a 640 x 480
Daljina detekcije: 1800m
Frekvencija prikazivanja, osvežavanje: 50Hz